Bogdan pieseautodetop.ro 0743.450.411 comenzi-at-pieseautodetop-ro
Piese auto online
Panou utilizator
Prezenti in social media
Piese auto online pe Facebook Piese auto online pe Google+ Piese auto online pe Twitter Piese auto online pe Youtube

Stats

Termeni si conditii

          Folosirea acestui site (vizitarea, navigarea sau cumpararea produselor), implica acceptarea unor termeni si conditii. Pentru folosirea cat mai optima a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor informatiilor furnizate de site.

          Magazinul nostru online www.pieseautodetop.ro, este operat de catre S.C Piese Auto de TOP S.R.L , B-ul Roman Musat, nr. 45. Roman, jud. Neamt.
          S.C Piese Auto de TOP S.R.L isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o alta notificare prealabila. Imaginile produselor de pe magazin sunt cu titlu de prezentare. Acestea pot diferi cateodata fata de produsul ce-l prezinta.
          Totodata ne rezervam dreptul ca in cazul anumitor comenzi sa cerem plata integrala sau partiala in avans.

          Serviciul nostru include comunicari cu caracter administrativ si comercial care va vor fi trimise in momentul in care decideti sa va inregistrati ca utilizator.

          Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site, intrerupe orice activitate pe site sau putem arhiva din continutul sitelui, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita acolo.

          Obligatiile dumneavoastra de inregistrare:
In utilizarea serviciului, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate in sectiunea de inregistrare ca utilizator si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.
In situatia in care consideram, ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.

        Efectuarea unei comenzi pe site-ul www.pieseautodetop.ro  reprezinta acordul dumneavoastra cu termenii si conditiile de mai jos:
        Informatiile furnizate catre S.C Piese Auto de TOP S.R.L sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor in vigoare. S.C Piese Auto de TOP S.R.L nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajeaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea sa stearga din baza de date adresa de e-mail furnizata.

        Produsele comercializate prin intermediul www.pieseautodetop.ro  sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie(pe spatele facturii). De asemenea, atat pretul cat si specificatiile tehnice nu reprezinta nici un fel de obligatie contractuala, si pot fi schimbate fara nici o notificare in prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferente intre acestea si produsul respectiv.

                Vanzatorul este exonerat de raspundere privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri: 

 

• Piesa nu a fost cumparata de la SC Piese Auto de TOP S.R.L;

• Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de RAR pentru marca masinii;

• Piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

• Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;

• Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;

• Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;

• Autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);

• Autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);

• Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;

• Piesele prezinta o uzura normala.

        Piesele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

• copie dupa factura de achizitie de la S.C Piese Auto de TOP S.R.L bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa;

• dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R pentru marca masinii (deviz de montaj) si documentele fiscale aferente;

• nota de constatare emisa de catre un serviciu autorizat RAR pentru marca masinii prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea;

• copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului;

• piesa trebuie sa fie in ambalajul original.

        Reclamatia depusa de cumparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 10 zile lucratoare calculate de la data trimiterii raspunsului de catre vanzator.

        In cazul in care reclamatia a fost justificata vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in termen de 10 zile calculate de la data trimiterii raspunsului de vanzator.

        In cazuri speciale, in care partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

        Nu se acorda termenul de 24 de luni respectiv 3 luni la urmatoarele categorii de piese: filtre, becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metaloplastice si simeringuri, curele de transmisie si distributie, elemente de aprindere.

Alte conditii:

Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre marfa si factura se accepta numai daca acestea au fost sesizate in scris, in maximum 1 zi de la livrare.

Nu se admit la retur piesele cu ambalaj deteriorat si lipsite de accesoriile originale, piesele care au fost deja montate.

Indiferent de modalitatea de livrare, cumparatorul are obligatia de a verifica existenta tuturor actelor aferente tranzactiei, lipsa acestora generand neacordarea garantiei. Cumparatorul se obliga la preluarea marfii comandate si livrate.

Cumparatorul poate refuza marfa livrata daca sunt semne vizibile de deteriorare sau in caz de nefunctionare, in termen de 24 de ore de la livrare, insa va anunta vanzatorul in termen de 3 ore de la preluarea marfii. Nu se accepta returnarea marfii livrate dupa acest termen.

Prin exceptie se accepta returnarea marfii livrate in cazul in care vanzatorul a livrat eronat sau in cazul in care marfa este in garantie, cu respectarea riguroasa a prevederilor garantiei.

Nu se accepta la retur marfa vanduta cu promotie, marfa nepusa in ambalajul original, marfa comercializata de alti agenti economici, marfa returnata fara respectarea prevederilor de mai sus.

Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita astfel: de la client catre S.C Piese Auto de TOP S.R.L - plata va fi efectuata de catre client; de la S.C Piese Auto de TOP S.R.L catre client - plata va fi suportata de catre noi.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare - cumparare. Prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online beneficiarul declara ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

Garantia acopera cel mult 90% din valoarea integrala a produsului reclamat.

Va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii telefonic sau pe e-mail.

GARANTII

1. Prezentul certificat reglementeaza cadrul necesar privind garantia produselor de orgine, produselor de schimb de origine, produselor omologate sau certificate, materialelor de explotare, astfel cum acestea toate sunt definite in OG 80/2000 si in Anexa OMTCT nr. 2. 135/2005, materialelor de intretinere si produselor reconditionate care sunt destinate vehiculelor rutiere, introduse pe piata de S.C Piese Auto de TOP S.R.L care sunt comercializate / distribuite catre consumatori.

2. In sensul prezentului certificat, termenii de mai jos au urmatoarea semnificatie: -consumatorul este definit conform art. 2 pct. 2 din OG 21/1992 republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 2 lit. a) din Legea 449/2003; -vanzatorul este persoana fizica sau juridica autorizata care, in cadrul activitatii sale comercializeaza produsele introduse pe piata de S.C Piese Auto de TOP S.R.L in conditiile unui contract incheiat cu consumatorul. -unitatea service auto este operatorul economic care are capabilitatea tehnica adecvata de a desfasura activitati de reparatii, de intretinere a vehiculelor rutiere.

3. Produsele care fac obiectul prezentului certificat de garantie sunt garantate pentru defecte ce pot aparea in perioada de garantie. Garantia produselor este de 24 de luni, termen calculate de la data cumpararii, cu exceptia produselor a caror durata medie de utilizare este mai mica de 1 an, dupa cum urmeaza; -becuri : 3 luni -stergatoare parbriz: 6 luni -piesele componente si conexe ale suspensiei si directiei : 3 luni pentru utilizare taxi, scoala de soferi. Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii 449/2003.

3.1 Materialele de exploatare au un termen de valabilitate de minim 24 de luni daca se respecta conditiile de transport, depozitare, pastrare si manipulare, calculate de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj/recipient.

3.2 Materialele de intretinere au un termen de valabilitate de minim 24 de luni daca se respecta conditiile de transport, depozitare, pastrare si manipulare, calculate de la data fabricatiei inscrisa pe ambalaj/recipient.

3.3 Acumulatorii auto au un termen de garantie de 24 de luni, calculate de la data cumpararii. Prin exceptie, acumulatorii pentru autovehicule tip camioane si pentru motociclete au un termen de garantie de 1 an, termene calculate de la data cumpararii.

4. Daca produsul nu este in stare de functionare asa cum s-a garantat, remediile vor consta, in aceasta ordine: repararea, inlocuirea produsului sau daca acest lucru nu va fi posibil , restituirea pretului de cumparare. In nici un caz S.C Piese Auto de TOP S.R.L si distribuitorii sau dealerii autorizati nu vor fi supusi platirii oricaror daune ce depasesc pretul de cumparare al produsului. Prezentul document atesta ca produsul achizitonat beneficiaza de garantie in conditiile respectarii reguliilor de instalare, utilizare, manipulare si transport.

Produsele defecte in perioada de garantie vor fi returnate insotite de urmatoarele documente:

a)      copie facture/bonul fiscal de cumparare a produsului/materialului emis de vanzator;

b)      certificate de garantie al produsului/materialului, in original, completat corespunzator, semnat de vanzator si consumator;

c)      copie dupa certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehiculului al carui produs sau material fac obiectul garantiei;

d)      copie care atesta valabilitatea inspectiei tehnice periodice a vehiculului;

e)      dovada montarii pieselor intr-un service autorizat R.A.R (deviz montaj) pentru tipul de motor si tipul de operatiune/lucrare, precum si documentele fiscal aferente emise de unitatea de service auto;

f)       nota de constatare a lipsei de conformitate sau a viciului ascuns a produsului/materialului emisa de unitatea de service auto. 

 

4.1 Garantia acordata prin prezentul certificate nu afecteaza drepturile consumatorului.

4.2 Drepturile legitime ale consumatorului sunt prevazute in Cap. III, art. 9-14 din Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumatorului.

4.3 MODALITATILE DE ASIGURARE A GARANTIEI INTRETINERE, REPARARE, INLOCUIRE.

4.3.1 Cererea de acordare a garantiei va fi adresata  catre S.C Piese Auto de TOP S.R.L si va fi depusa la adresa de e-mail: manager@pieseautodetop.ro sau se va contacta telefonic un reprezentat vanzari la numerele de telefon de pe site-ul : www.pieseautodetop.ro.

4.4 Daca solicitarea de garantie este intemeiata, S.C Piese Auto de TOP S.R.L va repara/inlocui in termen de 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii de garantie, produsele/materialele neconforme.

4.5 In cazul in care se invoca vicii ascunse S.C Piese Auto de TOP S.R.L va repara/inlocui produsele/materialele in termen de 15 zile calendaristice de la finalizarea expetizei tehnice effectuate conform art. 13 alin (2) din OG 21/1992 daca producatorul sau organismal tehnic abilitat care a efectuat expertiza au constatat exisenta acestor vicii.

4.6 In cazul in care solicitarea de garantie este neintemeiata, consumatorul va suporta chetuielile aferente cercetarii/expertizarii produsului/materialului reclamat ca fiind neconform ori cu vicii ascunse (costuri postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, material utilizate si ambalare)

5. SITUATII CARE EXONEREAZA S.C Piese Auto de TOP S.R.L DE RASPUNDEREA PRIVIND GARANTIA SAU CARE CONDUC LA IESIREA DIN GARANTIE A PRODUSULUI/ MATERIALULUI.

5.1 Produsul/materialul cumparat de consumator nu a fost introdus pe piata de S.C Piese Auto de TOP S.R.L

5.2 Consumatorul a comandat in mod gresit produsul sau a furnizat date de identificare gresite.

5.3 Consumatorul nu solicita garantia in termenul mentionat in prezentul certificate, sau nu depune vreunul din documentele prevazute la pct. 4 lit. a-f, ori acestea sunt completate gresit, incomplete sau necorespunzator.

5.4 Consumatorul a pierdut CERTIFICATUL DE GARANTIE.

5.5 Produsul/materialul a fost folosit in alte scopuri sau pe alte vehicule decat cele indicate de producator.

5.6 Produsele prezinta o uzura normal datorita functionarii.

5.7 Produsele nu au fost montate/instalate/reglate intr-o unitatede service autorizat conform prevederilor de la pct. 3 din prezentul certificat ori de catre producatorul autovehicolului, ori aceste operatii au fost efectuate fara scule ori dispozitive adecvate.

5.8 La terminarea reparatiilor, unitatea service auto nu a efectuat operatiile de verificare, etalonare, reglare impuse de constructorul vehicululuimsau fabricantul produsului.

5.9 Produsul a fost montat incorect sau impreuna cu piese conexe uzate, neconforme cu specificatiile producatorului, defecte sau modificate.

5.10 Uzura sau defectul produsului se datoreaza suprasolicitarii, intretinerii sau reglajelor/verificarilor periodice necorespunzatoare, ori a interventiilor neautorizate asupra produsului in perioada de garantie a acestora.

5.11 Produsul prezinta urme de lovituri, socuri mecanice, zgarieturi, rupture, fisuri, indoituri, deformari care nu ii sunt imputabile sau a suferit actiunea unor factori externi procesului normal de functionare.

5.12 Vehiculul pe care a fost montat produsul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi , atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice); situatii provocate de hazard, starea drumurilor si conducerea autovehiculului : impact cu corpuri dure si taieturi accidentale, frecari laterale sau central cu efecte de uzura, continuarea rulajului cu diferite corpuri taioase.

5.13 Vehiculul pe care a fost montat a fost folosit in alte scopuri decat cele prevazut de constructor sau a fost explotat in conditii necorespunzatoare: porniri cu robot sau prin tractare, depasirea greutatii maxime admise, competitii sportive, raliuri, ori au fost modificate instalatiile si sistemele acestora.

5.14 Instalarea neautorizata pe vehicul de echipamente/accesorii altele decat cele din echiparea din fabrica, care ar putea afecta functionalitatea produsului reclamat.

5.15 Deteriorarea ori distrugerea produsului din culpa consumatorului datorita transportului, manipularii, depozitarii, explotarii necorespunzatoare, ori a contactului cu produse chimice agresive sau apropierii de surse de caldura.

5.16 Seria/marcajul/codul constructive sau de identificare al produsului a fost sters sau acesta prezinta marcari ori stantari artizanale.

5.17 Demontarea in parti componente sau subansamble a produselor, ori deteriorarea sigiliilor aplicate de producator, acolo unde este cazul.

5.18 Piesa s-a defectat datorita altor cauze din sistemul din care face parte.

5.19 Exploatarea necorespunzatoare a vehiculelor prin: neefectuarea rodajelor, a turatilor maxime admise, depasirea parametrilor de lucruale sistemelor.

5.20 Defectarea produselor datorita prezentei corpurilor straine, prafului, mizeriei in zonele de functionare a acestora (Ex: sistemul de ungere, hydraulic, admisie, etc.)

5.21 Nerespectarea intervalului si a programului de revizii tehnice, stabilite de constructorul vehiculului.

5.22 Alte situatii in care se exclud sau se pierd garantiile:

- depozitarea incorecta: deformarea prin incidente de indoire, presare sau lovire, apropiere de surse de caldura, contact  cu produse chimice agresive, expunere indelungata la actiunea facturilor atmosferici;

- alegerea si montarea incorecta a pieselor, neconformarea cu caracteristicile prevazute in cartea de identificare a autovehiculului, nerespectarea pozitiei de montaj, piesa a fost gresit aleasa;

- piesa s-a uzat sau deteriorate datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficente a autovehiculului;

- defectiuni in functionarea autovehiculului: abateri ale unghiurilor asamblului de directive; functionarea defectuoasa a sistemului de franare; functionarea unor amorizoare defecte, schimbarea unui singur amortizor pe puntea fata/spate.